Wat is Desktop as a Service?

Desktop as a Service is een cloud oplossing waarbij software, data en bedrijfsapplicaties niet op de computer van de gebruiker staan maar in ons datacentrum. Andere benamingen voor Desktop as a Service kunnen bijvoorbeeld zijn Hosted Desktop, Online werkplek of Desktop Online. Desktop as a Service is een totaal oplossing waarbij het systeembeheer en het bijhouden van licenties zijn inbegrepen.

Om gebruik te kunnen maken van onze Desktop as a Service hebt u een internetverbinding nodig. Via een RDP koppeling (Remote Desktop Protocol) en een beveiligde VPN verbinding kan worden ingelogd op onze Desktop as a Service omgeving in ons datacenter.

Het gebruik van Desktop as a Service biedt veel voordelen zowel op gebruikers- als organisatieniveau. In de traditionele situatie worden hard- en software door de klant aangeschaft waarna het eigendom is. Hierna moeten alle updates en licenties apart worden bijgehouden en eventueel separaat worden aangeschaft. Bij onze Desktop as a Service is het beheer niet alleen centraal maar ook geautomatiseerd zodat de klant bij het inloggen direct kan werken met een volledige werkplek inclusief de laatste versies van de applicaties en software.

Desktop-as-a-service wat is het