Whitepaper: Verhuizen naar de cloud – Vijf aandachtspunten

Verhuizen naar de cloud

Het is voor veel mkb-bedrijven niet langer meer een angstaanjagend idee om software “in de cloud” te draaien. De technologie wordt volwassener, dit zien we ook terug in de toename van clouddiensten die toegepast worden in ons eigen privéleven. Denk hierbij aan het gebruik van Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive en Office 365. Hierdoor hebben we geleerd dat ‘de cloud’ niet het veiligheidsrisico inhoudt dat we altijd vreesden.

Inmiddels is het geaccepteerd dat het zelf bezitten en beheren van de infrastructuur niet de garantie biedt, dat u altijd alles onder controle hebt.

Cloudproviders hebben de juiste expertise

De beste cloudproviders hebben de benodigde expertise en maken gebruik van de meest recente technologie. Dit betekent dat zij op het gebied van kennis, personeel en budgetten veel beter zijn uitgerust dan het overgrote deel van de interne IT-afdeling. Deze verandering van perspectief -gecombineerd met de voordelen van overal en altijd toegang, voorspelbare tarieven, gestandaardiseerde dienstverlening en schaalbaarheid- heeft er in ieder geval voor gezorgd dat bedrijven nu een vorm van cloudtoepassing op de strategische agenda hebben staan.

De eerste stap naar de cloud

Bedrijven moeten echter wel goed nadenken over een aantal belangrijke punten voordat ze de eerste stap zetten naar de cloud. Hoe dit zich precies verhoudt tot specifieke bedrijven, hun processen en IT-vereisten variëren van bedrijf tot bedrijf. Daarom beschrijven we in deze whitepaper vijf aandachtspunten die essentieel zijn om de verwachtingen van uw organisatie goed te managen.

Download onze whitepaper hier