Waarom je Internet Explorer niet meer moet gebruiken!

Internet Explorer niet meer gebruiken

Een cybersecurity expert van Microsoft schrijft dat het gevaarlijk is om Internet Explorer als standaardbrowser te blijven gebruiken. Waarom vraag je je misschien af? Al in 2016 is Microsoft gestopt met het ondersteunen van oudere versies van Internet Explorer. Dat geldt inmiddels ook voor de laatste versie van Internet Explorer, versie 11. Ondertussen voldoet ook deze versie niet meer aan de nieuwste beveiligingseisen omdat Microsoft is gestopt met ondersteuning en updates.


Wat betekent dit?

Wanneer je toch gebruik blijft maken van Internet Explorer 11 als je standaardbrowser zal je waarschijnlijk zien dat websites en web applicaties niet meer op de juiste (bedoelde) wijze worden weergegeven en/of storingsvrij werken.

Ontwikkelaars houden namelijk geen rekening meer met deze browser bij het testen van nieuwe websites en webapps. Ze testen nieuwe ontwikkelingen alleen nog op moderne browsers zoals o.a. Google Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge.

Daarnaast is er ook een belangrijk veiligheidsissue. Door het ontbreken van beveiligingsupdates kan je computer kwetsbaar worden en kunnen door virussen of spyware je persoonlijke- of bedrijfsinformatie op straat komen te liggen.

Ons advies

Heb jij of heeft jouw bedrijf Internet Explorer nog als standaard browser ingesteld staan, schakel dan nog vandaag over op Google Chrome! Deze browser werkt met de besturingssystemen Windows, MacOS en Linux. Chrome wordt vaak geüpdatet! Schakel je automatische updates in dan controleert Google Update elke vijf uur op de nieuwste update.

Beperk het gebruik van Internet Explorer tot die webapplicaties die niet geoptimaliseerd zijn voor andere browsers maar liever nog: gebruik Internet Explorer helemaal niet meer.

Huidige stand van zaken

Helaas gebruiken nog redelijk wat bedrijven, waaronder ook organisaties binnen de gezondheidszorg, Internet Explorer 11 als standaard browser. Vaak kunnen ze ook niet anders omdat de web applicaties waarvan ze gebruik maken alleen goed functioneren in IE11.

Bezoekers - Internet Explorer

Ook in de bezoekersstatistieken van de website van For All IT Services zien we terug dat nog veel mensen Internet Explorer gebruiken.

Hoewel het grootste deel van onze bezoekers gebruik maakt van Chrome (44%) en Safari (23%) komt maar liefst 13% nog via de browser Internet Explorer op onze website terecht.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen en beschermd te blijven!


Security Scan

Als ICT dienstverlener helpen we organisaties graag bij het veilig gebruiken van hun applicaties en hardware rondom de werkplek.

Steeds meer bedrijfsprocessen gaan volledig digitaal. Een goede beveiliging is daarom van essentieel belang, Zeker met de als maar stijgende internetcriminaliteit.

Wil je zeker weten of je bedrijf goed beveiligd is? Maak dan gebruik van onze GRATIS Security Scan.