5 redenen waarom bedrijven overstappen naar Cloud Computing

Verhuizen naar de cloud

Cloud computing stelt organisaties in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot servers, applicaties, data en zelfs volledige werkplekken. Deze data wordt allemaal opgeslagen in streng beveiligde datacenter die worden onderhouden door ICT-specialisten.

Waarom het midden- en klein bedrijf overstapt op cloud computing? Het MKB haalt met cloud computing dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven. Voor deze voordelen hoeven ze geen flinke investeringen te doen en hoeven geen dure ICT-apparatuur aan te schaffen. Daarnaast is er ook geen kennis nodig voor het beheren van de ICT-infrastructuur.

Waarom overstappen naar de Cloud?

#1 Cloud computing bevordert samenwerking

In de Cloud zijn alle bestanden of gegevens real time beschikbaar voor alle medewerkers binnen uw organisatie. De tijd dat men nog bijlages naar elkaar verstuurde via de mail is daarmee voorbij. Naast de real time beschikbaarheid beschikt iedere medewerker over de juiste versie van bestanden of gegevens. Deze mogelijkheden bevorderd de samenwerking, productiviteit en creativiteit van uw medewerkers.

#2 Verlaagt en geeft inzicht in kosten

Het voordeel van cloud computing is dat er geen investeringskosten of opstartkosten komen kijken bij het laten groeien van uw organisatie. Met cloud computing is er geen investering nodig in bijvoorbeeld licenties of een groot aantal servers. Bij cloud computing is het mogelijk dat bedrijven op basis van een abonnementsmodel hun automatisering regelen. Zo weet u precies wat u betaald. Bij For All IT bieden we verschillende oplossingen zoals private cloud, hybride cloud en virtualisatie. Bedrijven kunnen zelf kiezen voor welke oplossing ze kiezen. Zo betaalt u alleen voor cloud diensten die ze daadwerkelijk nodig hebben.

#3 Productiviteit van medewerkers te verbeteren

Met cloud computing krijgen u en uw medewerkers op een eenvoudige manier toegang tot verschillende applicaties, e-mails en bestanden. Er zijn veel werknemers die vanuit huis werken of vaak onderweg zijn. Het is daarom belangrijk dat alle data die nodig is ook toegankelijk is voor uw medewerkers. Of ze nu vanuit huis, kantoor of onderweg werken. Cloud Computing is een betaalbare en veilige oplossing die voorziet in deze behoeften.

#4 Al uw gegevens en bestanden worden veilig opgeslagen

Cloud Computing is een veilige manier waar u gegevens kunt opslaan. Dit komt door de hoge eisen die worden gesteld aan de beveiliging. Cloud computing blijkt zelfs veiliger dan een traditionele ICT-infrastructuur. Bij cloud Computing kunt u op een eenvoudige manier aangeven welke werknemer toegang heeft tot welke bestanden of gegevens. Het is bij cloud computing niet zo dat het een alles of niets keuze is. Het kan zijn dat u zelf een eigen ICT-server heeft. Wanneer u vindt dat een bepaald gedeelte bijvoorbeeld uw CRM systeem, beter opgeslagen kan worden in de cloud dan is dit mogelijk.

#5 Het is toegankelijk

Cloud computing maakt gebruik van een server die niet binnen uw organisatie staat maar in een beveiligde datacenter. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg werkt deze server is met internet toegankelijk bereikbaar middels een computer, tablet of smartphone. Zo heeft iedere medewerker toegang tot de informatie die op dat moment nodig is.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cloud computing voor uw organisatie? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan dan vrijblijvend contact met ons op.

Verhuizen-naar-de-cloud-whitepaper-For-All-IT