Top 5 aandachtspunten voor verhuizen ICT Infrastructuur

Top 5 aandachtspunten voor verhuizen ICT

For All IT Services is kortgeleden verhuisd naar een nieuwe locatie. Staat jouw bedrijf ook voor een verhuizing of wil je weten wat de impact is van een verhuizing voor je ICT, lees dan verder! Veel organisaties kunnen besparen en een stap voorwaarts maken door de volgende aandachtspunten te bestuderen.

1. Telefonie

Maakt je bedrijf nog gebruik van traditioneel telefoonverkeer dan is een verhuizing een mooi moment om over te stappen op VOIP bellen. Voice Over Internet Protocol is een verzamelnaam voor spraakverkeer over het internet. Je belt met VOIP via een internetverbinding waarmee je de kosten van een telefoonlijn kunt besparen!

Meer lezen over VOIP?

2. Datalijnen

Het allerbelangrijkste bij een verhuizing is dat in het nieuwe pand ook een verbinding met internet is. Liggen er nog normale kabels en is de geboden snelheid hoog genoeg voor jouw bedrijf of stap je juist over op glasvezel? Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige situatie en maak tijdig je keuze. Soms heeft een leverancier een paar weken nodig om de aanleg van je keuze te realiseren!

3. Cloud

Wil je net als wij altijd en overal online bij je applicaties en bestanden kunnen? Overweeg dan om naar de cloud over te gaan. 90% van de applicaties kan in de cloud gehost worden tegen slechts 20% van de kosten. Wil je een applicatie toch echt lokaal, bijvoorbeeld vanwege privacy redenen, ook dat is mogelijk. Er is altijd een oplossing die past bij jouw bedrijf!
Vijf redenen waarom bedrijven besluiten om over te stappen naar de cloud, lees je in dit artikel.

4. Back-up

Een verhuizing is een goed moment om te heroverwegen hoe je back up is geregeld. Organisaties zijn steeds meer op zoek naar veiligheid en zekerheid als het gaat om het opslaan en het terughalen van bedrijfskritische data. Regel je dat nog altijd lokaal met handmatige back-up tapes dan is de offsite back-up dienst van For All IT zeker het overwegen waard.

5. Investeren

Een verhuizing brengt altijd extra kosten met zich mee. Is een investering van je kapitaal in servers, telefooncentrales en dure hardware een handige keus of behoud je juist het werkkapitaal en kies je ervoor om over te gaan naar de Cloud waar je alleen met maandelijkse kosten te maken hebt.

Een tweede voordeel! Je verhuizing wordt een stuk eenvoudiger omdat kwetsbare IT apparatuur niet meer verhuisd hoeft te worden.

For All IT Services is de juiste partner om je hierin geheel vrijblijvend te adviseren.