Het SaaS model: een uitkomst voor ISV’s (Software Vendors)

SaaS-model-voor-software-vendors

De vraag naar on-premise software daalt en we zien een stijging in de adoptie van het Software as a Service (SaaS) model binnen organisaties. Dit komt mede doordat bedrijven steeds meer vertrouwd raken met de cloud. De adoptie wordt nog versneld door de vele voordelen die het SaaS model kent. Zo hoeven bedrijven minder of geen investeringen te doen bij het in gebruik nemen van software en is eigen beheer van de software niet meer nodig en schaalt de software mee met de groei van de organisatie.

Het SaaS model biedt volop kansen voor independent software vendors (ISV’s) die momenteel on-premise software leveren. Zo wordt er voorspeld dat het SaaS model het dominante softwareverbruiksmodel wordt in 2018. Door uw software aan te bieden als SaaS dienst vergroot u niet alleen uw marktaandeel maar gaat u ook mee met de laatste ontwikkelingen, die nodig zijn om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen.

Saas model voor software vendors

Verschuiving naar het SaaS model

Uw klanten zijn constant op zoek naar manieren om kosten te besparen, flexibiliteit te verhogen en IT-problemen te verminderen en zoeken een independent software vendor die hen hierin kan voorzien. Met het SaaS model kunt u deze bedrijven voorzien in hun behoefte.

Hoe kunt u uw software als SaaS aanbieden?

Er zijn een aantal manieren om uw on-premise software als SaaS aan te bieden aan uw klanten. Het is de uitdaging om dit zonder ontwikkelingstijd of investering te doen. Daarnaast wilt u de kosten voor onderhoud en ontwikkelingen laag houden om uw inkomsten te verhogen. Wij geven u twee voorbeelden hoe u dit kunt realiseren.

1. Eigen cloud bouwen

Beschikt u over een groot budget en hebt u toegang tot deskundige ICT-ers en high end tools, dan is het bouwen en onderhouden van uw eigen cloud een optie. Een eigen cloud is dan eenvoudig opgezet met behulp van een public cloud. Denk hierbij aan Google platform, Microsoft Azure of Amazon AWS. Echter, niet al uw klanten kunnen worden ondersteund door een openbaar cloud platform. Sommige klanten kiezen voor een combinatie van verschillende typen cloud infrastructuren (hybride model). Een lokale oplossing voor applicaties die veel opslag en high performance vereisen en een private of publieke cloud voor applicaties, zoals Office 365, Exact en Salesforce. Daarnaast zult u zelf zaken omtrent veiligheid, disaster and recovery, wet en regelgeving zelf moeten uitzoeken.

2. SaaS provider

Een andere optie is het samenwerken met een SaaS provider (zoals For All IT). Zij zorgen dat uw software draait op de juiste en nieuwste infrastructuur zoals Microsoft Azure. Ook een private cloud in het datacenter behoort tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheden is uw software altijd compatible met de specifieke eisen van uw klant. Door randzaken zoals beheer en monitoring uit te besteden aan de SaaS provider kunt u zich volledig focussen op het ontwikkelen van uw software. Ook profiteer u van de expertise van een SaaS provider. Zo geven zij advies omtrent wet en regelgeving, veiligheid, disaster and recovery en nieuwe ontwikkelingen die zich aandienen op het gebied van SaaS.

Stap u in 2018 ook over op het SaaS model?

Bent u op zoek naar een gecertificeerde SaaS partner die uw software eenvoudig beschikbaar maakt in de cloud? En een die u adviseert op het gebied van verdienmodel, wet- en regelgeving, disaster and recovery en nieuwe ontwikkelingen? Bij For All IT bent u aan het juiste adres. Middels een gratis whiteboardsessie kijken wij samen hoe wij u kunnen helpen. Liever direct contact met een van onze specialisten? Bel dan direct naar 088 – 751 02 02 of mail naar sales@forallit.nl

Uitdagingen-software-vendors-whitepaper