Overstappen naar een andere ICT leverancier! Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten? Keuze andere ICT leverancier

Je bent niet tevreden over je huidige ICT leverancier en denkt aan overstappen. Maar zomaar even overstappen naar een andere IT beheerder is niet niks en voor veel bedrijven zelfs echt lastig.


Waarom is overstappen naar een andere leverancier lastig?

Vaak is er binnen een organisatie onvoldoende IT kennis aanwezig waardoor men er tegenop ziet om met een andere ICT partij in zee te gaan. Een algemeen bekend voorbeeld is wel die ene collega die affiniteit heeft met computers die is aangewezen om zich over deze zaak te buigen. Of de financieel directeur die het hele IT gebeuren in de schoot geworpen krijgt en het er maar even bij moet doen. Maar eigenlijk heb je helemaal geen tijd om je te verdiepen in een geschikte IT partner.

Het gevolg? Je kiest voor de ogenschijnlijk snelste weg en blijft maar bij je huidige IT partner want die ken je tenminste.

Verstandig? Misschien maar waarschijnlijk niet want je bent al ontevreden en het is echt belangrijk om je ICT omgeving net zo serieus te nemen als al je andere bedrijfsprocessen. Waar het jaren terug nog een hulpmiddel was voor je bedrijf, is ICT uitgegroeid tot een van de meest kritische componenten. Stel je eens voor dat je een paar uur of misschien zelfs een dag niet kunt werken door een storing in je systemen?

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een andere ICT leverancier?

Stel je zelf de volgende vragen voor je zoek of in gesprek gaat en lees onze tips!

 • Stel voor jouw bedrijf de hoofdvraag vast
  Bijvoorbeeld, wat verwacht jij van een ICT leverancier? Moet deze acteren op jouw vragen en volgen of juist proactief zijn?
 • Voor welke ontwikkelingen staat jouw bedrijf die mogelijk invloed kunnen hebben op je IT omgeving?
  Ga je binnenkort overstappen op een ander software pakket, of overweeg je om verouderde hardware te vervangen.
 • Heeft de beoogde IT leverancier kennis van jouw bedrijfstak?
  Als deze vraag met “ja” beantwoord kan worden kan de ICT partij nog beter met je meedenken want deze heeft branche specifieke kennis.
 • Is de informatie die je ontvangt afgestemd op jouw kennisniveau
  Met andere woorden, begrijp jij als medewerker met enige IT kennis ook waar het over gaat en voel jij je gehoord? Weet de accountmanager die je spreekt de informatie ook op om een andere manier uit te leggen, helemaal als je daar om gevraagd hebt.
 • Heeft de ICT leverancier het alleen maar over de cloud of een cloudoplossing?
  Of kijkt deze juist vooral naar een IT oplossing die past bij jouw bedrijf? De cloud is niet geschikt voor elk bedrijf. Onder andere wetgeving kan hierin bepalend zijn.
 • Wordt er überhaupt gekeken hoe jouw huidige IT omgeving in elkaar zit?
  Voor een IT leverancier over kan gaan tot een offerte is het van belang dat jouw volledige ICT-omgeving in kaart wordt gebracht. Alleen dan is het mogelijk om tot een zo compleet mogelijke inschatting of offerte te komen.

Succes!


Ook interessant!

ICT Monitoring

ICT Monitoring zorgt voor continuïteit en zekerheid

Voordeel lokale ICT partner - Amersfoort

Het voordeel van een lokale ICT partner!