Microsoft stopt met de ondersteuning voor Windows 7! Wat nu?

Ondersteuning-voor-windows-7-stopt-for-all-it-services

Ja, u leest het goed. Microsoft gaat stoppen met de ondersteuning van Windows 7. Het kan zijn dat u momenteel nog gebruik maakt van dit besturingssysteem. Het stoppen van de ondersteuning voor Windows 7 gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag maar zal in etappes verlopen. Hoe lang u nog veilig kunt werken met Windows 7 en welke acties u kunt ondernemen leest u in deze blog.

Eerste stap is stopzetten downgrade Windows 7

Microsoft is in 2015 al gestopt met het uitbrengen van nieuwe features voor Windows 7. Vanaf 31 oktober 2018 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor het downgraden van Windows 10 naar Windows 7. Hiermee wil Microsoft laten zien dat ze werken naar de volledige beëindiging van dit besturingssysteem.

Uitzondering voor Windows 10 Pro gebruiker

Microsoft maakt echter een uitzondering voor Windows 10 Pro gebruikers. Zij kunnen wél blijven downgraden naar Windows 7 Pro, ook na 31 oktober 2018. Deze ondersteuning zal uiteindelijk ook eindigen. Wij zullen u hier over informeren zodra er meer bekend is.

Tweede stap is stopzetten beveiligingsupdates

Daarna volgt in begin 2020 het stopzetten van de beveiligingsupdates. Vanaf dit moment is Windows 7 te beschouwen als een onveilig besturingssysteem. Onderneemt u geen actie? U bent dan een zeer gemakkelijk doelwit voor hackers, met grote gevolgen. Ook andere vormen van malware en virussen kunnen eenvoudig binnendringen in uw systeem.

Update 13 januari 2019: Weet je niet zeker of jouw bedrijf nog Windows 7 gebruikt? Check dit dan vandaag! Hoe?
Selecteer de Windows Startknop [venster]> klik vervolgens op Instellingen [wieltje] > Systeem [computer] > Info [i] en scroll naar beneden tot je bij de Windows-specificaties komt. Staat daar Windows 7 dan raden we je aan snel contact op te nemen met je ICT beheerder en de mogelijkheden te bespreken voor een upgrade naar Windows 10.

Hoe zit het met Windows 8.1?

Na einde Windows 7 komt er ook een eind aan Windows 8.1. Dit zal gebeuren op 10 januari 2023. Vanaf deze datum krijgt u geen beveiligingsupdates meer.

Wanneer stopt welke ondersteuning?

In de onderstaande tijdlijn kunt u zien wanneer welke ondersteuning stopt.

Ondersteuning-voor-windows-7-stopt-volledig

Overstappen onvermijdelijk?

Door het wegvallen van de beveiligingsupdates is het blijven gebruiken van Windows 7 onveilig na 14 januari 2020. Een overstap is daarom onvermijdelijk. De voor de hand liggende oplossing is een upgrade naar Windows 10. In onze blog “Windows 7 versus Windows 10” leggen wij u de belangrijkste verschillen uit tussen Windows 7 en Windows 10. Zo bent u goed voorbereid op de overstap naar Windows 10.  De link naar de blog vindt u hier.

Uw organisatie nog niet over op Windows 10?

Het kan zijn dat uw applicaties nog niet compatibel zijn met Windows 10. Wij raden u aan om ruim van te voren actie te gaan ondernemen. For All IT helpt uw organisatie graag met de uitdagingen die komen kijken bij een migratie naar Windows 10.

Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter op ons contactformulier of bel ons direct op telefoonnummer  088 751 0202.