On-premise versus de cloud – voor en nadelen

On-premise versus de cloud

Het is niet de vraag of uw bedrijf gebruik gaat maken van een cloudoplossing, maar meer de vraag wanneer u er gebruik van gaat maken. Maar welke cloudoplossing en welk gebruikersmodel past nu het beste bij uw bedrijf: SaaS, hosting, een hybride oplossing of iets anders?

Download onze whitepaper hier

In deze whitepaper leest u meer over het vraagstuk van on-premises versus de cloud. We hebben de voor- en nadelen van on-premise versus de cloud in kaart gebracht. We hopen zo een einde te maken aan de verwarring rondom de cloud en u op die manier te helpen een goede en doeltreffende beslissingen te nemen.

Cloud-diensten groeien

De markt voor cloud-diensten vertoont een sterk en aanhoudende groei. Ondanks deze groei wordt het on-premises-model nog altijd op brede schaal gebruikt. On-premises zijn net als cloudoplossingen verkrijgbaar in verschillende vormen. Ondanks de beschikbaarheid en alternatieven van cloudoplossingen, zijn gevestigde bedrijven niet altijd in staat om al hun ict-activa ineens onder te brengen in de cloud. Dit is voor sommige bedrijven dan ook een reden te kiezen voor een combinatie van on-premises- en cloudoplossingen, waardoor er een soort van hybride omgeving ontstaat. Het aanbod van mogelijkheden maakt het voor bedrijven niet gemakkelijk een goede en verantwoordelijke beslissing te nemen.

Werkwijze veranderd

We zien tegelijkertijd een verandering in de manier waarop we werken en communiceren. Onze houding ten opzichte van zakelijke technologie verandert, waardoor digitale tools langzaam maar zeker ingeburgerd raken. Veel bedrijven zien in dat het beschikbaar stellen van de laatste technologie aan werknemers zakelijke voordelen kan bieden, zoals meer efficiëntie en productiviteit. Dit zijn factoren waar rekening meegehouden dient te worden tijdens het besluitvormingsproces.