Office 365 versus Office 2016, de belangrijkste verschillen

Microsoft Office 2016 VS Office 365

De nieuwste versies van Office zijn Office 2016 en Office 365. Waar gaat u voor kiezen? Weet u de verschillen tussen beide versies? Wij gaan u helpen met uw keuze door de verschillen in kaart te brengen en zullen ons hierbij richten op de zakelijke markt. 

Office 365

Office 365 is de geschikte versie voor u als u, te allen tijde, toegang wil hebben tot uw toepassingen, instellingen en documenten. Alles wordt opgeslagen in de cloud zodat u met welk device dan ook altijd bij uw gegevens kan.

Office 365 is verkrijgbaar in een abonnementsvorm waarbij u kunt kiezen voor een maandelijks of jaarlijks abonnement.

Nadat Office 365 is geïnstalleerd en geactiveerd op uw apparaten hoeft u niet online te zijn om Office te kunnen gebruiken. U hebt echter wel een internetverbinding nodig om Office te kunnen installeren en activeren, eventuele updates te installeren en om uw facturen te beheren. Er is wel internettoegang vereist om toegang te krijgen tot documenten die zijn opgeslagen in OneDrive tenzij u de OneDrive-bureaubladapp heeft geïnstalleerd. Nadat de Office toepassingen zijn geïnstalleerd kunt u deze offline gebruiken.

Voor de zakelijke markt zijn er verschillende Business en Enterprise uitvoeringen. Office 365 Business en oplopende versies kunnen op (maximaal) vijf devices geïnstalleerd worden. Dit kan een pc, Mac, telefoon of tablet zijn. Office 365 Business Essential is de basis versie en kan maar op één device geïnstalleerd worden en is slechts voorzien van online versies van Word, Excel en PowerPoint.

Office 365 Business en Enterprise (m.u.v. Business Essentials) zijn voorzien van de volgende Office applicaties; Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher en Outlook. Tevens ontvangt u 1TB aan opslagruimte. Kiest u voor een uitgebreidere versie dan krijgt u hier ook Skype voor business bij.

Voor Windows devices zijn de minimale systeem vereisten Windows 7 (Service Pack 1 of nieuwer) en een Mac moet minimaal voorzien zijn van OS X versie 10.6 of nieuwer.

Office 2016

Office 2016 is de beste keuze indien u gebruik wil maken van de belangrijkste Office applicaties inclusief Outlook op een Windows computer of een Mac. Office 2016 is verkrijgbaar als eenmalig aankoop en kan op één computer geïnstalleerd worden. De licentieduur is onbeperkt. Er is geen mogelijkheid voor een upgrade-optie naar een volgende versie, u zult hier de volle prijs voor moeten betalen. De updates voor beveiliging zijn wel inbegrepen maar er zijn geen upgrades naar de nieuwste versie.

Voor de zakelijke gebruikers zijn er twee versies, een basis en een uitgebreide. Office 2016 voor zelfstandigen, voor zowel de Windows als de Mac versie, bevat de applicaties Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en OneDrive. Office 2016 Professional beschikt extra over Acces en Publisher. Er is geen Professional versie voor de Mac. 

Met Office 2016 krijgt u eenvoudige bewerkingsfuncties die alleen gebruikt kunnen worden op een telefoon of tablet. 

Voor Windows devices zijn de minimale systeem vereisten Windows 7 (Service Pack 1 of nieuwer) en indien de installatie op de server is dan zijn de vereisten minimaal Windows server 2008 R2 (of nieuwer). Een Mac moet minimaal voorzien zijn van OS X versie 10.10 of nieuwer. 

Werken in de cloud

Office 365 geeft u direct de mogelijkheid om alles automatisch op te slaan in de cloud. Hebt u liever de voorkeur om alles lokaal op te slaan? Geen probleem dit blijft ook mogelijk. Wilt u gebruik maken Office 365 dan krijgt u maar liefst 1TB online opslag. Deze opslag kunt u direct gebruiken en is gekoppeld met al uw Office 365 producten.

Het voordeel van online opslaan is dat u altijd bij uw bestanden kunt, mits uw device beschikt over een internetverbinding of u hebt de OneDrive bureaubladapp geïnstalleerd dan is namelijk geen internet nodig. Online opslaan van bestanden betekent efficiënt (samen)werken aan de meest recente documenten.

De keuze

Weet u, na het lezen van deze informatie, welke keuze u gaat maken? Bepalend is of u Office alleen op uw pc op kantoor wil gaan gebruiken of hier juist flexibel in wil zijn. Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Dan zijn wij er om u te helpen.

Neem direct contact op met onze Microsoft specialisten via het contactformulier of bel ons op telefoonnummer 088 751 0202.