Microsoft beëindigt ondersteuning Office 2007! En nu?

Office-2007-eindigt-support

? Geschatte leestijd: 4 minuten. 

Met de introductie van Office 2007 bracht Microsoft in januari 2007 een vernieuwende Office versie uit. Een ingrijpende verandering in de menuopties maar ook een nieuwe standaard voor bestandsformaat en een aanpassing in systeemvereisten. Office 2007 werd een omgeving waarin optimaal gewerkt kon worden. Altijd online, altijd verbonden. Dat maakte deze Office versie zo interessant voor veel organisaties. Nog een paar weken en het is einde tijdperk Microsoft Office 2007. Per 10 oktober 2017 zullen gebruikers van deze Office versie geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Werkt u nog met Office 2007? Wij leggen in deze blog graag uit wat de gevolgen zijn.

Geen beveiligingsupdates meer? Wat nu?

Vanaf 10 oktober 2017 zal Office 2007 niet meer ondersteund worden. Wat houdt dit in? Uw Office versie draait niet meer mee in het update programma van Microsoft en als gevolg hiervan komt er geen ondersteuning meer voor dit product. De volgende ondersteuning en updates worden beëindigt:

  • Technische ondersteuning bij problemen
  • Correcties voor vastgestelde problemen
  • Beveiligingsupdates voor vastgestelde beveiligingsproblemen

Voor u is het belangrijk om te weten dat vanaf 10 oktober uw Office versie niet meer up-to-date is en hiermee een groot risico gaat vormen voor de veiligheid van uw IT-omgeving. Doordat er geen beveiligingsupdates meer komen is de kans dat u getroffen wordt door een cyberaanval steeds groter en groter. Wilt u dit risico lopen?

Wat is er gewijzigd sinds 2007?

In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd. Na de release van Office 2007 volgde versie 2010, 2013 en vorig jaar Office 2016. En als laatste Office 365, het paradepaardje van Microsoft. Met deze release maakt Microsoft haar debuut met cloud services. Gebruikers kunnen nu eenvoudig documenten opslaan en bewerken vanuit de cloud middels OneDrive. Wilt u weten wat er sindsdien nog meer veranderd is? U kunt het hier vinden Office 2010, Office 2013 en Office 2016 for Windows.

Einde levensduur Office 2007. Wat zijn de mogelijkheden?

Nu de levensduur en daarmee de ondersteuning voor Office 2007 in zicht is, willen wij graag de mogelijkheden met u bespreken. We noemen de twee belangrijkste:

Optie 1: Upgraden naar Office 365, het abonnementsmodel van Microsoft. U ontvangt altijd de laatste updates en werkt met de recentste versie. Installatie op maximaal 5 devices (pc, handheld, smartphone etc.) en gemakkelijk op- en afschalen van gebruikers – u betaalt nooit te veel. 

Optie 2: Het aanschaffen van Office 2016. Verkrijgbaar als eenmalig aankoop en installeren op één computer. 

Wilt u meer weten over de verschillen tussen Office 365 en Office 2016? Klik hier voor onze blog.

Systeemeisen voor Office 365

Een migratie naar Office 365 kan succesvol worden uitgevoerd wanneer uw computers voldoen aan de minimale systeemeisen die Microsoft stelt aan het gebruik van Office 365. De gestelde eisen voor Office 2016 zijn gelijk aan Office 365. Wilt u weten of uw computers voldoen aan de systeemeisen, het antwoord vindt u hier.

Werkt uw organisatie nog met Office 2007?

Wilt na 10 oktober geen risico lopen en veilig kunnen werken dan is ons advies om een upgrade plan te maken. Steeds meer en meer bedrijven kiezen voor de upgrade naar Office 365. Ziet u op tegen de migratie en vraagt u zich af waar u rekening mee dient te houden? Wij adviseren en helpen u graag met deze uitdaging zodat u naadloos kunt overstappen naar de door u gewenste Office versie.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Vul het contactformulier in of bel ons op 088 – 751 02 02.