Managed services vs. Cloud computing

Managed services VS. Cloud computing

Wat zijn de verschillen tussen Managed Services en Cloud computing?

Als ondernemer hebt u ongetwijfeld gehoord van het buzzwoord ‘Managed services’ en ‘Cloud computing’. Wellicht hebt u nog geen tijd gehad om u te verdiepen in de voordelen van beide diensten.

We hebben, om u te helpen, een makkelijk te gebruiken overzicht met basisinformatie die u kunt gebruiken om te bepalen welke het beste is voor uw onderneming: Managed services of Cloud computing.

Wat betekent Managed services?

Volgens de definitie van Wikipedia is Managed services het overhevelen van bepaalde bedrijfsprocessen naar een externe partij, met als doel een hogere efficiëntie of lagere kosten.

MSP’s: Wie zijn we?

Een Managed Services Provider (MSP), zoals For All IT, is verantwoordelijk voor het toezicht op uw netwerk en IT 24/7. De MSP managed uw IT-beheer en lost IT-problemen op wanneer deze zich voordoen zodat u zich kunt concentreren op het runnen van uw bedrijf.

cloud-computing-for-all-it

Wat betekent Cloud computing?

Het woord “Cloud” is een beeldspraak voor het internet. Cloud computing wordt gebruikt om een verscheidenheid van situaties te omschrijven waarin uw bedrijf ‘gegevens en programma’s’ opslaat en toegankelijk maakt via het internet.

Er zijn drie basistypen van Cloud computing: public, private en hybrid. Met behulp van de Public Cloud krijgt uw organisatie een eigen Cloud binnen een infrastructuur die wordt  gedeeld met andere bedrijven. Een van de bekendste Public Cloud oplossingen is Office365. Dit is een betaalbare off-site service waar de Cloud service provider, in dit geval Microsoft Office, verantwoordelijk is voor de veiligheid en het onderhoud van uw systeem.

De Private Cloud wordt beheerd door uw in-house IT-team of een ICT-partner als For All IT. Een Private Cloud is een ideale oplossing voor bedrijven die exclusief toegang en controle willen over hun gegevens. Een Private Cloud is vaak maatwerk en kost daarom meer dan een Public Cloud.

Zoals de naam al aangeeft biedt een Hybride Cloud aspecten van zowel Private als Public Clouds. Een deel van de Cloud wordt beheerd door uw bedrijf of een externe partner, de rest wordt beheerd door uw Cloud service provider.

Cloud computing

Welke diensten biedt Managed services?

Managed services biedt een breed scala aan opties, zoals data back-up en recovery, systeem monitoring en beheer, hosting van de e-mailserver, patch management, het verstrekken van belangrijke security audits en updates. Managed services zorgt ervoor dat uw systemen altijd optimaal functioneren. Daarnaast ontzorgt Managed services uw ICT-personeel waardoor zij meer tijd hebben voor applicatiebeheer en interne projecten.

Managed services providers maken vaak gebruik van een flat-rate, maandelijkse vergoeding die varieert afhankelijk van de aangeboden diensten en het aantal apparaten die worden beheerd.

Welke diensten biedt Cloud computing?

Cloud hosting biedt een assortiment van diensten, die volledig zijn afgestemd op de behoefte van de gebruiker. De meest voorkomende categorie Cloud service is “Software as a Service (SaaS)”. Dit betekend dat uw Cloud service provider de benodigde software voor uw bedrijf levert over het internet.

Een goed voorbeeld van Software as a Service (SaaS) is Office 365. SaaS wordt ook wel aangeduid als software-on-demand en wordt soms geleverd via een abonnement of pay-per-use. SaaS omvat ook regelmatig onderhoud van het systeem, zoals updates, verbeteringen van de beveiliging en data back-up.

Met Cloud computing bewaart u gegevens op het internet. Dit betekent dat al uw medewerkers toegang hebben tot specifieke informatie en applicaties, mits zij de beschikking hebben over een internettoegang. Daarnaast kunnen werknemers op afstand samenwerken en gegevens van alle apparaten automatisch laten synchroniseren zodat iedereen geniet van de voordelen van real-time informatie.

Cloud computing biedt meestal de vrijheid om alleen te betalen voor de diensten die u nodig hebt. Dit biedt flexibiliteit om diensten toe te voegen of te verwijderen wanneer uw behoeften veranderen. Cloud computing kan u helpen om dure up-front infrastructuurkosten te voorkomen.

Managed services en Cloud computing geeft uw bedrijf toegang tot de technologie die uw team helpt efficiënter te werken en u succesvol te laten concurreren met andere bedrijven.

Aangezien de IT-omgeving blijft groeien in complexiteit en hierdoor een grotere druk op uw interne IT-team zet, is de tijd rijp om te overwegen om een beroep te doen op Managed services en Cloud computing diensten.

Wilt u ook genieten van de voordelen van Managed services en Cloud computing, of bent u benieuwd wat u kunt besparen? Neem dan vrijblijvend contact met ons.