IT Trends 2017: Is uw organisatie er klaar voor?

IT Trends 2017

Of het nu gaat om opslag, rekenkracht of netwerken: op elk gebied zal software-defined omarmd worden. Dat is de voorspelling van Riverbed Technology voor 2017. Ook zal security binnen organisaties de nummer 1 prioriteit worden in 2017.

Dit zijn de 6 IT trends voor 2017:

#1. Alles wordt `software defined`

Het beheren van een computeromgeving, opslag en netwerk zullen steeds meer geautomatiseerd worden via slimme software en niet langer via hardware. Bedrijven kiezen steeds vaker voor een technologie die hen flexibiliteit biedt, een totaalinzicht geeft en er voor zorgt dat bedrijfsprocessen efficiënt en effectief uitgevoerd kunnen worden. Dit betekent dat software-defined een realiteit wordt binnen bedrijven.

 #2. Digitalisering brengt een nieuwe cloud golf met zich mee

Door de digitaliseringsgolf die samengaat met de opkomst van cloud software en mobiele apps zullen in 2017 steeds meer bedrijfskritische toepassingen naar de cloud gemigreerd worden. De toekomst zal `cloud-only` en `internet-only` zijn. Organisaties zijn zo flexibeler en kunnen efficiënter werken en zijn in staat de kosten te verlagen.

#3. De ervaring van de eindgebruiker is doorslaggevend

Bedrijven zullen steeds vaker een afdeling oprichten waar User Experiënce designers toezien op de end-user experiënce van gebruikers. Zij zullen het gebruik van de toepassingen kunnen verbeteren. Zo wordt frustratie voorkomen en wordt voorkomen dat medewerkers hun eigen oplossingen gaan zoeken in applicaties die niet goedgekeurd zijn door de organisatie (shadow IT).

#4. Het is gedaan met de verspreide data-opslag

IT-managers willen risico’s op dataverlies in verschillende vestigingen van eenzelfde organisatie vermijden. Dit is een van de redenen waarom de `cloud-first` strategie wint aan terrein.  Bedrijven kiezen daarom in 2017 voor een gecentraliseerd infrastructuurmodel. Zij kunnen zo de data van verschillende sites, (applicaties) veiliger, gemakkelijker en sneller opslaan. Dat geldt ook voor het opslaan van data in het datacenter, de cloud, of een hybride oplossing. De IT-afdeling zal dan in staat zijn om on-site de nieuwe diensten te implementeren die het bedrijf nodig heeft.

#5. Bedrijven werken aan een strategische architectuur voor hun digitale transformatie

Bedrijven realiseren zich steeds meer dat de infrastructuur voor toepassingen, rekenkracht, opslag en netwerk perfect met elkaar moet kunnen samenwerken. Wanneer zich een probleem voordoet op één plek in de infrastructuur, kan dit een impact hebben op het hele systeem. Daarom moet een strategische infrastructuur het hele bedrijf dekken en alle componenten verenigingen in één enkel software-defined systeem.

#6. Security zal prioriteit nummer 1 worden

In 2016 zijn heel wat bedrijven het slachtoffer geworden van cybercrime. Dit aantal zal in 2017 nog verder stijgen. Naast de stijging zien we ook ontwikkelingen op het gebied van cybercrime. Het wordt voor criminelen nog eenvoudiger om ongemerkt een aanval uit te voeren. Dit betekent dat bedrijven hun IT-beveiliging op orde moeten hebben. De verwachting is dat bedrijven security professionals inschakelen om beveiligingsstrategieën te ontwikkelingen om zich te weren tegen dergelijke aanvallen.

Niet zeker of u wel klaar bent voor de IT trends 2017? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze consultants.