Hoe breng je als ISV je software naar de cloud?

ISV software migratie naar de cloud

Steeds meer software ontwikkelaars realiseren zich dat ze hun traditionele deployment model (licentie en onderhoud) op een gegeven moment zullen moeten transformeren naar een dienst waarbij de software wordt aangeboden vanuit de Cloud. En dit moment komt steeds dichterbij.

Waarom?

De grootste reden is dat veel klanten hun eigen ICT infrastructuur naar de Cloud brengen. Daarnaast komt er in het huidige model veel teveel druk te liggen op het ontwikkelteam doordat engineers klanten moeten ondersteunen bij de implementatie van de geleverde software. Ook komen er vaak andere infrastructuur gerelateerde vragen bij hen terecht. Vraagstukken die eigenlijk helemaal niet bij dure ontwikkelaars horen te liggen maar bij een service desk. Dit resulteert er wel in dat veel ISV’s (Indepent Software Vendors) geen tijd en/of kennis hebben om hun software oplossing beschikbaar te maken via de Cloud.

“Verwacht wordt dat de SaaS-markt zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 21,20% tijdens de voorspellingsperiode 2018-2023.”

Gepubliceerd door © Reuters 6-2-2019  geproduceerd door VC NewsNetwork

Hoe kun je de (bestaande) software leveren vanuit de CLOUD?

Zelf doen? Of…?

Het bouwen van een eigen cloud platform betekent dat een bedrijf aanzienlijk moet investeren in een eigen infrastructuur en in kennis bij de eigen werknemers. Voor grote bedrijven is het zeker een mogelijkheid om een cloud platform op een kostenefficiënte manier te bouwen én te onderhouden. En de transitie naar de cloud in goede banen te leiden.

Echter bij veel MKB bedrijven biedt het bouwen van een eigen cloud platform geen concurrentievoordeel. Je scheept je personeel op met veel extra werk – tijd die je beter kunt besteden aan het ontwikkelen van software. Daarbij zal er ook veel training nodig zijn om je personeel bij te scholen op het gebied van cloud onderhoud en een helpdesk blijft nodig.


Uitbesteden bij een cloudspecialist!

Een cloud-specialist heeft al vaker met het bijltje gehakt om een applicatie naar de cloud te brengen en kent de valkuilen. Door deze kennis worden uitdagingen op het gebied van cloud-migratie geminimaliseerd en is een snellere realisatie gewaarborgd.

Fasen cloud migratie

 • Inventarisatie
  • welke hardware en software is er?
  • is je software geschikt voor een cloud oplossing?
  • wat zijn je wensen, het gewenste resultaat?
  • bepalen van meetbare doelstellingen (KPI’s)?
 • Keuze passende cloud oplossing (IaaS, PaaS, SaaS, hybride)?
 • Budget
 • Implementatie/migratie
 • Testen
 • Evaluatie
 • Start beheer en inrichten van jouw helpdesk bij For All IT

Naast het hosten van de software worden de volgende zaken ook voor je geregeld, zoals: security, zaken m.b.t. wet- en regelgeving, ondersteuning voor jouw klanten, prestaties, beschikbaarheid en disaster-recovery.

“De meeste organisaties zouden externe expertise inschakelen om hun cloud-migraties te ondersteunen.”

Onderzoek van Forrester onder 326 organisaties in Europa en Amerika, juni 2018 Maintaining Momentum: Cloud Migration Learnings.


De grootste voordelen van een applicatie in de cloud voor ISV’s!

Bespaar tijd

 1. Je SaaS applicatie is direct beschikbaar, ook voor een demo (geen lange doorlooptijden)
 2. Lagere operationele kosten
  (eliminatie van aanschaf van hardware, het treffen van voorzieningen en het doen van onderhoud)
 3. Flexibel en schaalbaar
 4. Vergroting van je afzetgebied
 5. Centraal uitrollen van updates
  (tijdbesparing)

Met een cloudoplossing voor software via For All IT kunnen ISV’s weer doen waar ze goed in zijn!