Van Solkema Notaris is klaar voor de toekomst

notaris-van-solkema-notaris

“Als notariskantoor vinden wij een stabiel en snel platform voorzien van de nieuwste software, met de nieuwste technieken, erg belangrijk. Zo zijn wij in staat in te spelen op veranderingen binnen het notariaat.”

Theo van Solkema (Van Solkema Notaris) aan het woord:

Van Solkema is een veelzijdig notariskantoor gelegen in Harmelen. Met acht medewerkers helpen wij mensen bij alle notariële zaken zoals de aankoop van een huis of het oprichten van een bedrijf. Momenteel beschikt ons kantoor over twaalf werkplekken.

For All IT heeft ons geadviseerd hoe wij notariële processen binnen ons kantoor kunnen optimaliseren met op nummer één “veiligheid van persoonsgegevens”. Naast de gegeven adviezen heeft For All IT ook de overstap naar de juridische werkplek gerealiseerd.

Specifieke software wensen

Specifieke software wensen heeft ons mede doen besluiten over te stappen naar de juridische werkplek van For All IT. De software Xtendis, die wij momenteel gebruiken voor bijvoorbeeld het archiveren van aktes en correspondentie, kon niet gebruikt worden in de oude situatie. Dit komt omdat wij gebruik maakten van een shared cloud omgeving (gedeelde omgeving met derden).

van-solkema-notaris-kantoor

Upgraden naar een private cloud omgeving (eigen omgeving) bij onze voormalige leverancier was prijstechnisch niet de juiste keuze en te omslachtig. Daarom maken wij nu gebruik van een private cloud omgeving in het datacenter (in NL) van For All IT. Deze omgeving biedt ons de mogelijkheid, om naast onze huidige kantoorsoftware (Notarisdossier & Office 365), ook de specifieke software Xtendis te gebruiken. Daarnaast hebben wij nu de vrijheid om in de toekomst zelf gekozen applicaties toe te voegen aan deze omgeving.

Meer kwaliteit in minder tijd

Door middel van de juridische werkplek van For All IT beschikken wij nu over de laatste software zoals Office 365 en Notarisdossier. Onze medewerkers kunnen door de moderne interface van Notarisdossier en de koppeling met Office 365 eenvoudig alle notariële werkzaamheden uitvoeren. Dit biedt ons de mogelijkheid om efficiënter te werken en werkzaamheden nauwkeurig uit te voeren.

juridische-werkplek-van-solkema-notaris

Wij zijn klaar voor de toekomst

Wij zien een verandering in de communicatie richting onze cliënten en het Kadaster. Waar we voorheen de mail of post gebruikten voor het opsturen van aktes, kunnen wij dit nu met een paar muisklikken doen. Dit maakt werken niet alleen eenvoudiger maar ook efficiënter.

Veiligheid en betrouwbaarheid is voor ons belangrijk

Het opslaan van cliëntgegevens in een beveiligde private omgeving biedt ons de betrouwbaarheid en veiligheid die wij zochten. Dit is de reden waarom wij gekozen hebben voor Office 365 en Notarisdossier, samengevoegd in de juridische werkplek van For All IT. Zo kunnen wij gegevens van cliënten inzichtelijk maken in een beveiligde portaal waarop zij kunnen inloggen.

De overgang ging foutloos

Mede door een goede voorbereiding van For All IT is de migratie vlekkeloos verlopen. Door goede communicatie tussen ons, For All IT en onze huidige netwerkleverancier konden wij direct aan de slag na de migratie. Onze bestanden waren direct beschikbaar.

Training

Voordat de overgang plaatsvond, hebben alle medewerkers een training gehad van ons nieuwe softwarepakket Notarisdossier. Zo waren wij goed voorbereid op de overstap naar het nieuwe pakket. We konden direct aan de slag.

Nazorg op locatie

For All IT is na de migratie bij ons op locatie geweest. Hier is nazorg verleend in de vorm van het instellen van de email, digitale handtekening en inzage in aktes en communicatie. Dit geldt tevens voor het in orde maken van de hardware zoals internetverbindingen, printers en scanners.

Geen omkijken meer naar ICT

Nu enkele weken na oplevering zijn we erg tevreden. Wij zijn met name tevreden over de telefonische bereikbaarheid en het oplossend vermogen. Vragen worden direct opgepakt door een team ervaren ICT specialisten, zonder een ticketsysteem. Ook merken wij dat het team verstand heeft van de werkwijze binnen ons notariskantoor. En zo met juiste oplossingen komt.

“For All IT is een ICT partij die begrijpt hoe wij werken. Samen met hen zijn we gekomen tot een werkplek die voldoet aan onze eisen en ontwikkelingen binnen het notariaat. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Theo van Solkema
Notaris bij Van Solkema Notaris

Meer weten?

Wilt u weten wat de juridische werkplek van For All IT voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor een kennismaking.