Axel thin client toegepast bij Bertus Groothandel & Distributie

Axel terminal Bertus

For All IT is niet alleen dé Axel distributeur in de Benelux maar ook voor geheel Scandinavië. Dat betekent dat de Axels internationaal steeds meer naamsbekendheid krijgen. Wij willen u graag laten zien hoe de Axel Ultra thin clients worden toegepast door onze klanten in diverse branches.

In deze blog geven wij u een kijkje bij onze klant “Bertus groothandel & distributie B.V.”, zij zijn actief in de muziekbusiness. Tjalling Soldaat, System Administrator bij Bertus, legt  uit hoe onze Axel Ultra thin clients worden toegepast binnen de organisatie en waarom er juist gekozen is voor de Axel Ultra thin client.

Achtergrond Bertus

Tjalling: “Bertus groothandel & distributie is opgericht in 1971. Nu 45 jaar later is Bertus uitgegroeid tot een internationale speler met meer dan 1 miljoen entertainment artikelen. Dit zijn artikelen zoals CD’s, Vinyl, DVD, BluRay, merchandise en meer. Met de BASplus applicatie biedt Bertus haar klanten en labels vanuit de hele wereld real-time toegang tot een van de grootste muziekcollectie voorzien van de nieuwste releases en aanbiedingen. Tevens biedt het de mogelijkheid om als klant, orders in te voeren, backorders en paklijsten te controleren. Bertus verwerkt en verzendt haar producten vanuit hun warenhuis in Capelle aan den IJssel.”

Axel de schakel tussen het ERP-CRM-Pakket

“We hebben een eigen ERP/CRM-pakket ontwikkeld welke grotendeels middels een text-based user interface (TUI) wordt gebruikt. In ons warehouse hebben wij verdeelstations waar medewerkers goederen verwerken en andere handelingen verrichten. De Axel thin client (model M80) wordt bij al die verdeelstations gebruikt voor deze werkzaamheden.”

Warenhuis Axel - Bertus

De keuze voor Axel

“In het verleden hebben wij PC’s gebruikt welke voorzien waren van MS-DOS Kermit. Deze PC’s waren groot, kostbaar, storingsgevoelig en energie inefficiënt. Ook waren de PC’s aan vervanging toe, vanwege de leeftijd en gebrek aan USB-aansluitingen. Aangezien wij een terminal-based ERP-systeem gebruiken was een PC geen goede keuze geweest omdat er geen lokale rekencapaciteit benodigd is. Een thin client was dus de beste optie. De Axel thin clients waren al financieel aantrekkelijk in vergelijking met andere merken en na een proefperiode bleken ze ook nog eens zeer goed aan te sluiten op onze technische wensen.”

Wat maakt de Axel juist zo geschikt voor jullie branche?

“De werkzaamheden in ons warehouse bestaan grotendeels uit het verdelen van goederen op basis van de barcode van het product. De Axel thin clients zijn allen voorzien van een flatscreen monitor, een toetsenbord en een barcodescanner. Deze werkstations staan de gehele dag aan in een onrustige omgeving. Omdat de Axel thin clients geen bewegende onderdelen hebben zijn ze zeer betrouwbaar op de lange termijn. Ze slijten niet snel en behoeven dus weinig tot nooit onderhoud. Ook het lage stroomverbruik van de Axel thin client en een tft-monitor was een grote vooruitgang ten opzichte van de oude opstelling, een Intel PC met crt-monitor.”

Bertus warenhuis

Axel de juiste oplossing voor onze uitdagingen

“Ook al is ons ERP-systeem een modern systeem, het benaderen ervan gebeurt veelal middels ‘oude’ technieken. De Axel thin client doet zich bij ons in vele opzichten voor als een apparaat, een terminal, waarvan de achterliggende techniek eigenlijk al jaren niet meer is veranderd. De randapparatuur en transporttechnieken zijn echter wel verder ontwikkeld. Denk hierbij aan USB-poorten en de snelheden en protocollen van netwerken. De Axel thin client is een voorbeeld van goede ondersteuning van ‘vintage’ technieken in een modern jasje.”

Axel aanbevelen?

“Jazeker. Vanwege de betrouwbaarheid, de prijs en de technische ondersteuning. De technische ondersteuning hebben we welgeteld maar één keer hoeven aanspreken, i.v.m. een vraag over automatisch inloggen. Die vraag werd snel beantwoord en leverde ook meteen de juiste oplossing op. Maar dat is meer een plus voor For All IT dan voor Axel natuurlijk.”

Wilt u net als Bertus groothandel & distributie B.V. gebruik maken van de Axel thin client? Vraag dan hier uw 30 dagen gratis demo aan.