15 tips ter voorkoming van het Cryptolocker-virus!

Cryptolocker-virus

We zien dat het Cryptolocker-virus explosief toeneemt. We willen daarom iedereen via dit blogbericht waarschuwen voor het feit dat het CryptoLocker-virus steeds sneller om zich heen grijpt. Een mogelijke besmetting ligt op de loer. Zelf hebt u een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat u en uw organisatie niet besmet raakt. Hoe? Lees verder voor onze adviezen!

Wat is het Cryptolocker-virus?

Cryptolocker is een applicatie die gecategoriseerd wordt als ransomware. Het zorgt ervoor dat alle bestanden van uw computer worden versleuteld. Gebruikers krijgen dit Cryptolocker-virus vaak binnen middels onschuldig lijkende e-mails waarin een zip-file of link zit; ook lijken ze afkomstig van bekende en betrouwbare merken zoals ING, Rabobank, Belastingdienst, Buma/Stemra, etc. Dit soort e-mails zijn juist bedoeld om u te misleiden en op te lichten!

Het kan zijn dat u problemen heeft met uw ICT-omgeving ten gevolge van bijvoorbeeld een Cryptolocker-virus of Locky-ransomware. Laat ons u adviseren en ondersteunen, zodat u goed voorbereid bent op maar het liefst tegen een toekomstige infectie van uw IT.

Voor wie toch met een Cryptolocker-virus geïnfecteerd geraakt zijn er 2 mogelijke oplossingen:

1. Betalen met Bitcoins
U betaalt het ‘losgeld’ aan de maker van het virus via Bitcoins. Een garantie op succes is dit nooit, maar in de meeste gevallen werkt dit wel.

2. Backup restore
Als u beschikt over een goede backup-oplossing kan een restore ook een oplossing bieden. Neem contact op met For All IT voor meer informatie over Cloud backup.

Cryptolocker 15

Download gratis ons infoblad: 15 tips ter voorkoming van Cryptolocker-virus!

Download infoblad