10 redenen waarom bedrijven profiteren van hosted desktop

hosted-desktop-verbetert-cashflow-en-bedrijfsresultaat

Nu steeds meer bedrijven applicaties, werkplekken of de gehele IT verhuizen naar de cloud is cloud computing niet meer weg te denken uit de hedendaagse ICT. Online werkplekken, ook wel hosted desktop, worden gezien als dé toekomst. Niet verwonderlijk want er zijn alleen maar veel voordelen!

Veel mensen zijn echter nog niet volledig op de hoogte van de zakelijke voordelen. In deze blog gaan wij u de voordelen voorleggen.

Dit zijn 10 redenen waarom bedrijven profiteren van hosted desktop:

#1. Mobiliteit

Het grootste voordeel van hosted desktop is dat zakelijke gebruikers op ieder moment met elk willekeurig device -met internet- toegang kunnen krijgen tot hun eigen werkplek, voorzien van eigen kantoorapplicaties.

#2. Financiële besparingen

Een werkplek kost ongeveer € 1.500 tot € 2.000 per jaar. Deze kosten bestaan uit het aanschaffen van een vaste desktop en softwarelicenties maar ook beheer en support. Het implementeren van een hosted desktop oplossing reduceert de kosten tot wel € 1.000 per jaar. Het levert bedrijven dus een flinke besparing op van 30 tot 50 procent over een periode van vier jaar wat gelijk staat aan de levensduur van een desktop. Bedrijven die gebruik maken van een hosted desktop omgeving geven aan dat door het reduceren van de beheerkosten er nu gefocust kan worden op de core business.

#3. Verbeterde cashflow

Het verhuizen naar een hosted desktop oplossing zorgt voor een verlaging in de investering van fysieke servers en high-end computers maar ook in energiekosten door koeling van de serverruimte. Bij hosted desktop profiteren bedrijven van het voordeel van een vaste maandelijkse prijs per gebruiker. Dit zorgt er niet alleen voor dat de cashflow verbetert maar het stelt de klant ook in staat om beter te budgetteren.

#4. Schaalbaarheid

Een hosted desktop omgeving maakt een organisatie schaalbaar. Door verlaging van beheerkosten kan er beter gebudgetteerd worden en kan men meer investeren in bedrijfsgroei. Schaalbaarheid is ook mogelijk omdat het aantal medewerkers eenvoudig toegevoegd en/of verwijderd kan worden. Mochten gebruikers aangeven een aanpassing in opslag of applicaties te willen dan kan dit eenvoudig worden aangepast. Een hosted desktop is dus een omgeving die meegroeit met de IT-behoeften van de organisatie.

#5. Productiviteitsstijging

Organisaties die gebruik maken van hosted desktop geven aan dat de productiviteit is toegenomen. Dit komt doordat gebruikers niet meer afhankelijk zijn van een fysieke desktop op kantoor. Ze hebben nu overal op afstand toegang tot de eigen werkplek. Hosted desktop geeft de gebruikers de vrijheid om flexibel te werken en bedrijven zijn nu in staat om overheadkosten te verminderen.

#6. Werken op afstand

Hosted desktop maakt het mogelijk voor medewerkers om hun werkplek met alle applicaties vanaf elk device met toegang tot internet te benaderen. Het biedt bedrijven de flexibiliteit om locaties gemakkelijk te verplaatsen en overal waar dan ook, bijvoorbeeld, te vergaderen.

#7. Betrouwbaarheid

Cloud dienstverleners bieden een hoge beschikbaarheid van systemen. Dit wordt gewaarborgd door data op te slaan in grote datacenters, voorzien van de nieuwste beveiliging en firewalls. Online disaster recovery en 24/7 support wordt steeds meer aangeboden, voor de klant geeft dit de zekerheid indien er een server uitvalt deze, zonder dat de klant het merkt, automatisch wordt overgenomen. Doordat hosted desktop omgevingen worden gemonitord is er altijd een real-time inzicht in de prestaties van de desktop infrastructuur. Er wordt gemonitord op capaciteit, beschikbaarheid en prestaties. Problemen worden vroegtijdig gesignaleerd én opgelost. Dit zorgt voor stabiliteit en 99,9% betrouwbaarheid.

#8. Verbeterde beveiliging

Alle bedrijfsgegevens zijn goed beveiligd. Dit komt omdat ICT experts zorgen dat de nieuwste firewalls, anti-virus en anti-spam programma’s op de server staan. De privacy van alle bestanden wordt op deze manier goed bewaakt en gewaarborgd.

#9. Groene ICT

Cloud oplossingen verminderen het energieverbruik en de koolstofdioxide-uitstoot met meer dan 30 procent voor grote bedrijven en meer dan 90 procent voor kleine bedrijven. Door minder machines, apparatuur en hogere efficiency zijn klanten instaat om veel energie te besparen.

#10. Custom-made

Een hosted desktop omgeving wordt custom-made ingericht. Er is een standaard aanbod van applicaties welke uitgebreid kunnen worden met programma’s die specifiek zijn voor de bedrijfsomgeving van de klant, zoals boekhoud- of administratiesoftware.

Conclusie

Een hosted desktop biedt veel voordelen, als verlaging investeringskosten, verhoging productiviteit en stabiele beschikbaarheid. Een hosted desktop oplossing beweegt en groeit mee met de organisatie. Hoge vervangingsinvesteringen zijn verleden tijd, vaste maandelijkse kosten maken IT overzichtelijk en schaalbaar.

Direct de voordelen van hosted desktop ervaren?

For All IT is een toonaangevend bedrijf dat hosted desktops als dienst aanbiedt in de cloud. Deze dienst wordt ook wel DaaS (Desktop as a Service) genoemd. For All IT maakt gebruik van de beste technologie waardoor klanten genieten van een hosted desktop omgeving met consistente prestaties, de nieuwste softwareversies en een goed beveiligde omgeving. Totale IT-uitgaven worden verlaagd.

Wilt u weten wat hosted desktop voor uw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.